Frokost i Køge

Sejlklubben Greve Strand - Codan Sejlklub Køge

Bent skriver igen om Tirsdagsbevægelsens bevægelser:

Tirsdag den 12. juni 2012 var Tirsdagsbevægelsens frokost forlagt til Sejlklubben Codan i Køge. Fire bådejere havde velvilligt stillet både til rådighed for transporten og kl. 10 var der afgang i godt vejr med en let vind, der tillod sejlads delvis for sejl. Kl. 11.45 var der en aftale med brovagten om åbning af klapbroen og det skete så også med en smule forsinkelse. Det var lidt trangt med pladsen i den lille å havn, men det lykkedes som sædvanlig at finde en løsning. Så var der dømt frokost med 3 stk. forudbestilt højt belagt smørrebrød og snapsen havde oldermanden medbragt. Øl kunne købes på stedet til lidt frivillige overpriser.

Klubhusets indgang er et gammelt velholdt styrehus og dermed er det maritime niveau lagt i det hyggelige lokale suppleret med tilstedeværelse af nogle lokale flinke lokale medlemmer. Udsigten over havnen fra klubhuset mod fritidshusene på den anden bred kunne godt konkurrere med vores egen udsigt hjemme, men lydniveauet efter den første snaps var markant højere end i Mosede. Vejret holdt smukt hele dagen i modsætning til sidste år, hvor der var en del regn.

Turen til Codan Sejlklub er også en af de faste årlige ture på Tirsdagsbevægelsens udflugtsprogram. Selve sejlturen giver god mulighed for at udveksle maritime erfaringer på godt og ondt og man får prøvet hinandens både.

EFTERLYSNING

Kære Sejlervenner
Der er forsvundet adskillige viskestykker og håndklæder fra vores klubhus. Det er selvfølgelig rart at I vasker disse, men de skal gerne være tilbage inden næste week-end a.h.t andre lejere.
Glæder mig til gensynet

Rengøringsudvalgsformanden.

Airborne

Svævefly - Sejlklubben Greve Strand

Tirsdagsbevægelsens har været på besøg hos Midtsjællands Svæveflyveklub. Bent skriver og fortæller at billedet er fra en videooptagelse og derfor ikke særligt skarpt. Meget kan man sikker mene om frokostklubben, men man må gi’ dem at de er i bevægelse!

Den 7. juni 2012 tog Tirsdagsbevægelsen med gæster til Fjenneslev flyveplads for at prøve en svævetur i det blå. Blåt var der nu ikke så meget af da vejret var overskyet, men dog uden regn. 24 personer i egne biler var mødt kl. 10 og efter velkomst og besigtigelse at flyflåden samt nogle uddybende kommentarer til priser og muligheder for anskaffelse var der afgang over pladsen til startstedet. Rækkefølgen for start gik efter møllemetoden så dem der kom først blev de første til luftdåben. Nogle havde nu prøvet det før, da det er en af de tilbagevendende udflugter i Klubben.

Luftturene varede 3 til 9 minutter så der var lidt rift om de piloter der holdt flyet længst i luften. Alle data blev omhyggeligt bogført i en logbog og der er krav om at notaterne opbevares 1 år. Prisen var 200 kr. pr. tur og der var 5 – 6 personer fra klubben, der sørgede for afviklingen. 2 mand passede spillet der trak flyet op og en hentede krogen i en skrællet folkevogn og 2 hjalp med at få faldskærm på og starte flyene samt hente dem efter landingen. Starten var lynhurtig, idet man blev trukket op af spillet på 3 sekunder til over 300 meters højde og efter et lille ryk svævede man lydløst hen over de grønne marker med milevid udsigt.

Så startede det sportslige islæt med at holde flyet så længe i luften som muligt ved at lede efter opvinde (termik) og i mangel af dette var det nødvendig at solde med højden for at holde fart i flyet osv. indtil det blev nødvendigt at lande. I ventetiden på jorden var der god anledning til at høre om klublivet og økonomien. Ud over det fælles foreningsliv er det jo de samme aerodynamiske kræfter i naturen, der bærer flyene oppe, som også giver fremdrift til vores sejlbåde.

Efter turene var der frokost med medbragt mad og livlig diskussion af oplevelserne dog uden at der havde været dramatiske højdepunkter. Sikkerheden er meget høj med detaljeret kontrol inden flyvning og klubben har kun haft et uheld i de over 60 år den har eksisteret, så det blev omtalt som en meget sikker transportform når alle regler bliver overholdt, hvad de absolut bliver. En rigtig god dag.

Tryk

Optimister - Sejlklubben Greve Strand

Vores annoncering efter indlæg til jubilæumsudgaven af Prikken gav pote. Vi har modtaget en stribe fremragende historiske billeder, som vi glæder os til at vise på tryk. Det er planen at bladet går i trykken medio næste uge, så skulle du have stof du mener kunne egne sig til publicering, så er det nu. Eller her i weekenden ihvertfald. Søndag aften. Vi er fleksible.

Tekst & Billeder

Tekst og billeder - Sejlklubben Greve Strand

Det er næppe overraskende for trofaste læsere af hverken Prikken eller hjemmesiden, at redaktionerne er helt vilde med at få tekst eller billeder eller begge dele tilsendt. Det er vist også blevet kommunikeret i rimeligt klare vendinger, at Prikken denne sommer udkommer i en Jubilæumsudgave, og at redaktionen har brug for både tekst og billeder for at udfylde mellemrummene mellem reklamerne for de efterhånden mange annoncører.

Vi er tæt på deadline, så det ville bare være lækkert hvis du kunne finde vej til tasterne og skrive din historie om hvordan du lærte Sejlklubben at kende, hvordan Sejlklubben blev udgangspunktet for nogle af de helt store oplevelser, og hvorfor du stadig er så glad for at komme der. Det bliver efter sigende alligevel styrtøsende regn i weekenden, så brug tiden på noget der vil glæde os andre og – tør vi næsten love – dig selv.

God weeekend. God skrivelyst.

Skt Hans Hygge den 23. juni

Skt Hans Aften - Sejlklubben Greve Strand

Sejlklubben Greve Strand Skt. Hans-hygger den 23. juni 2012:
Kl. 18:00: Grillen er klar til medbragte kullinariske hekserier
kl. 21:45: Bålet tændes på Mosede Fortet
kl. 22:30: Fyrværkeri. Slaget på Mosede Fort

Vi kan altså byde på den varmeste grill, den bedste udsigt, det flotteste bål og det mest krigeriske fyrværkeri. Og ikke mindst det bedste selskab ….

Søg og du skal finde

Sejlklubben Greve Strand - Marinetraffic.com

Det kommer naturligvis an på hvad du søger efter. Er det start/mål-bøjen du søger kan det blive svært. Den blev efter et klammeri onsdag lige efter kl. 19:00 eskorteret i havn af feltets, tør vi godt sige, lækreste båd og besætning. Kapsejladsresultater synes også at være svære at finde. Vi ville jo gerne offentliggøre lister og tider og respitberegninger her, således at horderne af interesserede kan følge med, men det må vente lidt. Vi kan naturligvis kun gisne om hvorvidt de manglende lister skyldes resultatlisteførerens diskvalifikation fra sidste sejlads …

Et sted man med større success kan foretage søgninger, er på det store Internet. Vi er stødt på et sted, hvor alle (mange?) skibes position er angivet og vist i et kort. Det er naturligvis baseret på AIS data, og derfor er lystbåde også med. Din båd måske?. Der er tilmed billeder af mange af skibene, og man kan søge på skibe og havne, eller simpelthen bare klikke i kortet på det man vil vide mere om. Klik på linket her som også optræder i vores menu under ‘vejr og teknik’. Der har vi iøvrigt også genplaceret den rigtige farvandsudsigt, som nu kommer fra Forsvarets Center for Operativ Oceanografi, som vist er det tidligere Farvandsvæsenet.

Der er åbent for kommentarer