Om SGS

Sejlklubben Greve Strand (SGS) er samlingsstedet for sejlere i Mosede Havn. Klubbens formål er at fremme sejlsporten ved afholdelse af kap- og fællessejladser samt undervise i såvel praktisk som teoretisk sømandsskab. Klubben er medlem af Dansk Sejlunion under Dansk Idrætsforbund og er underkastet disse organisationers love og vedtægter.

Klubben blev startet den 23. juli 1952 af Edmund Ussinger, der blev formand, Jørgen Krogdal, Svend J. Olsen (dyrlægen) og Søndergaard Pedersen og klubben fejrer hermed sit 70 års jubilæum i 2022. Klubhuset ligger ved kajen med en formidabel udsigt over stranden mod Hundige til den ene side og bådene til den anden side.

Det nuværende klubhus er bygget på pæle i vandkanten i 1970 af klubbens medlemmer med basis i en tidligere udstillingsbygning fra Dyrup. Huset er løbende renoveret med den store tur i 2002 og det står som det perfekte samlingssted for klubbens aktiviteter til hverdag og fest.

Som medlem er der adgang til at deltage i klubbens aktiviteter herunder brug af klubhuset også til private formål mod betaling efter særlige regler, men ikke mindst vigtigt giver medlemsskabet mulighed for godt kammeratskab og netværk med andre sejlere. Det sociale samvær spiller en stor rolle med faste mærkedage, temaaftener, fællesture samt tirsdagsbevægelsen, der har et fast ugentligt frokostmøde for pensionister.

Kapsejladserne tirsdag og onsdag aften afsluttes med hyggeligt samvær i klubhuset og spisning af medbragt mad. Der er køkkenfaciliteter og mulighed for at grille på terrassen.

Klubhus