SGS Ungdom

Sejlads & sjov på vandet for børn og unge!

HVEM ER VI?

SGS Ungdom er en underafdeling i Sejlklubben Greve Strand som arbejder for at fremme interessen for sejlads blandt børn og unge i Greve.

Vi har fokus på socialt samvær og glæden ved vandsport samt indlæring af basale sejlkundskaber, der på sigt gør de unge i stand til at være på vandet i alt slags vejr.

JOLLESEJLADS OG FOKUS PÅ BREDDEN

Vi tilbyder primært bredde-træning for begyndere/let øvede på et sjovt, hyggeligt og pædagogisk niveau samt kapsejladstræning og boat-handling for de mere øvede sejlere

Vi sejler i jolletyperne: Optimistjolle, RS Zest, RS Feva, og Zoom.

Optimisten sejles af en enkelt sejler og er en rigtig god og meget udbredt begynderjolle.

RS Zest‘en er en lidt større og alsidig klubjolle, som kan sejles af både en eller to sejlere, eller af en træner og sejler.

RS Feva er en tomandsjolle med storsejl, fok (forsejl), og en spiler/genakker, som byder på masser af fart og udfordringer for de lidt mere øvede sejlere.

Zoom er en enkeltmandsjolle for dem som er blevet lidt for store til optimisten og som byder på mere fart og udfordringer til dem som ikke vil over i tomandsjollerne.

Vi vil ila. sæsonen også få mulighed for at prøve kræfter med større kølbåde.

Har du lyst til at høre nærmere eller evt. at prøve jollesejlads i praksis, så tag kontakt med enten ungdomsformanden eller en af instruktørerne. Du kan altid komme forbi til en prøvesejlads for at se om det er noget inden du tilmelder dig. Du finder oplysning under “kontaktpersoner

HVORNÅR TRÆNER VI?

I sæsonen 2023 (fra Maj 2023 til Maj 2024) – tilbydes:

HoldDagTidPeriodePris
Jolletræning Fra 8 årMandage17.00-20.001. maj – oktober990 kr.
Nybegynder Jolle Fra 8 årTirsdage17.00-19.0031. maj -21. juni
9. aug – 30. aug
275 kr.*
Racehold Fra 10 årTorsdage17.00-19.004. maj – oktober990 kr.
Seje Pirater 6-8 årOnsdage17.00-18.309. august – 27. sept495 kr.
*Fratrækkes betaling for Jolletræning såfremt man fortsætter på mandagsholdet

Bemærk! Ved deltagelse på mere end et enkelt hold vil andet hold være halv pris

Deltagelse på “Jolletræning” & “Racehold” kræver et Junior- eller Familie-medlemskab i Sejlklubben Greve Strand. Deltagere på Havnens Seje Pirater bliver automatisk oprettet som juniormedlemmer uden yderligere betaling

Nybegynder Jolle kræver intet klubmedlemskab.
Deltagelse på “Jolletræning” & “Racehold” kræver et Junior- eller Familie-medlemskab i Sejlklubben Greve Strand. Deltagere på Havnens Seje Pirater bliver automatisk oprettet som juniormedlemmer uden yderligere betaling

Nybegynder Jolle kræver intet klubmedlemskab.

Jolletræning Fra 8 år- 20 årHoldet for letøvede og øvede sejlere. Vi sejler enkeltjoller eller dobbeltjoller. Jolletyper: optimist, Zoom, Zest og Feva. Om mandagen er der fokus på læring gennem sjove træningsøvelser hvor samarbejde og kommunikation er afgørende for at sejle godt. Nogle gange holdopdeles sejlerne andre gange sejler alle sammen. Vi sejler ind imellem også kølbåd, speedbåd, kajak/SUP. Hver træning afsluttes med fællesspisning, som forældrene står for.  
Nybegynder Jolle Fra 8 årFor dig som aldrig har gået til sejlads, men elsker vand. Måske har du været til spas og sejlads eller pirat hold hos os/andre klubber – og nu klar til at sejle I jolle med en instruktør. Inden sommeren vil du være I stand til selv at sejle jollen.  Vi slutter altid af med at bade eller sejle kajak/SUP. Efter afslutningen af holdet, vil sejleren være klar til at deltage på jolle-holdet om mandagen. Holdstart både i Maj og August og deltagerne flyttes til mandagshold når de har lært tilstrækkeligt.
Racehold* Fra 10 årUdtaget hold med fokus på teknik og optimering af sejlads med henblik på høj fart og konkurrencefærdigheder. Holdet deltager i stævner i løbet af sæson. Forældre involvering påkrævet omkring bla. transport. Tilmelding og udtagelse sker via mandagshold. Træning på mandagshold er en forudsætning for deltagelse på racehold.  
Seje Pirater 6-8 årPå dette hold bliver piraterne fortrolige med aktiviteter ved, på og i vandet. Vi giver dem en fornemmelse af, at det er trygt og sjovt at sejle og færdes ved vandet i fællesskab med andre. Vi er på vandet med kajak/SUP, joller (med instruktør), kølbåd, speedbåd, fanger fisk og bader. Således vil piraterne være klar til at starte på et begynder-hold for optimistjoller. Dette sker oftest omkring 8-års alderen – alt efter højde og drøjde samt sejlerens egen interesse.

Vi har fast træning hver mandag. I sejl sæsonen 17.00 – ca. 20.00 – i vintersæsonen 17.00-18.30. Derudover kan der forekomme ”ud af huset aktiviteter”, som kan forlænge dagene eller inkludere weekender.

Fra Maj til Oktober vil der efter træning være fælles aftensmad om mandagen 19.30 – 20.30, som laves på skift af sejlernes forældre[.  

HVAD SKAL DU SELV MEDBRINGE?

Sejleren skal have håndklæde og badetøj med. Overtøj og sko der kan tåle at blive vådt og holde en våd sejler nogenlunde varm. På sigt anbefales våddragt/tørdragt.

Til blæsende eller kølige sejldage kan det anbefales at have en lycra-t-shirt/løbe-t-shirt e.l. inde under våddragten og/eller en spraytop/vindjakke uden på våddragten. Som fodtøj anbefales gummisko eller neopren-vådsko

Sejlerne skal medbringe Redningsvest eller svømmevest som altid bæres på havnen og på vandet. (Ved prøvetræning kan der evt. aftales lån af redningsvest – aftales før træningsdagen)

Begynderjollesejlere skal kunne svømme 200 m i bassin

EN TYPISK TRÆNINGSDAG

kl. ca. 16:15 De store joller tilrigges af de øvede sejlere

kl. ca. 16:45 Klubhuset åbnes for omklædning

kl. 17:00 Trænerne holder skippermøde – hvor dagens program gennemgås

Efter skippermøde gør vi resten af jollerne klar til sejlads – her bedes forældre til mindre og nye sejlere at hjælpe med. De mere erfarne klarer det meste selv og hjælper også de nye.

Begyndere/let øvede sejler gerne inde i havnebassinet ud for slæbestedet samt i køge bugt ved let vind. Større erfarne sejlere sejler ude i Køge Bugt.

kl. ca 19.00 Vi er tilbage ved slæbestedet og jollerne skal rigges af og stilles tilbage på stativerne – her vil forældrehjælp også være meget værdsat. Forældre er også meget velkomne til at hjælpe i klubhus eller på joller, mens de unge sejler. Sejlsport er en grejsport, så der er altid ting, der kan repareres.

kl. ca 19.30 De unge kan bade i klubhuset efter sejlads og afslutter med at hygge sammen frem til 20.30 med aftensmad og snak om dagens træning.

ANDRE AKTIVITETER

SGS Ungdom sigter mod at deltage i en række aktiviteter henover sæsonen. Herunder:

22/5 + 5/6        Åbent hus x 2
2/6        Kølbådstur
Uge 27        Stegelejr
16/6        Opticamp
10-11/8        Spas & Sejlads
18/8        KB Stenrev familiedag
1/9         Familiesejlads
21-22/9        Feva Camp hos SKB
28-29/9        Harboe Cup
20-21/8        Køge Bugt Kredsmesterskab
24-25 Sept      Harboe Cup

HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM:

Udfyld indmeldelsesbanket via www.sgs-greve.dk.

KONTAKT SGS UNGDOM

Generelt
ungdom@sgs-greve.dk

Ungdomsleder
Kim Ravn
Tlf. 23 10 83 31

Trænere
Magnus Reitzel – Tlf. 52 78 57 08
Anders Thorsted – Tlf. 30 44 00 22
Karsten Langball – Tlf. 30 78 46 52
Peter Wibroe – Tlf. 22 15 12 14
Pernille Ravn – Tlf. 22 49 65 27
Kim Ravn – Tlf. 23 10 83 31