SGS Ungdom på tur til Bøgeskoven

Har I nogensinde drømt om at lette ankeret og sejle ud på eventyr? Det var præcis, hvad vores sejltur med SGS Ungdom og klubben’s to IF-kølbåde handlede om! Vi var heldige at være med på denne sindssyge tur, der førte os fra Mosede Havn til Bøgeskov Havn. Vi sov i bådene og fik masser af speed på vandet, og det var bare nogle af de uforglemmelige øjeblikke, som denne sejltur bragte med sig.

En ting, der gjorde denne tur ekstra særlig, var det syge sammenhold, der opstod blandt os allesammen. Vi er en skør flok af sejlerunge, både de erfarne og de nye, men vi havde alle det samme mål: at opleve det vildeste ”hav-eventyr”. Lige fra starten af turen kunne vi mærke, hvor vigtigt det var at kommunikere og arbejde sammen. Allerede da vi stak afsted, havde vi problemer med at få nok vind i sejlene i havneindløbet og komme ud på det åbne hav. Men vi var fandeme besluttede på at sejle – ingen motor! I bådene skulle vi tackle udfordringer, og når vi skulle tage hurtige beslutninger og reagere på uforudsete situationer, var det fed kommunikation, der fik os igennem.

Det var freaking spændende at mærke, hvordan bådene accelererede i vinden, og adrenalinen pumpede i vores årer. Når vi satte sejl og lod vinden fylde dem, føltes det næsten som om, vi surfer på bølgerne – altså i en IF’er – det kan noget – mange ville mene det ikke var muligt! Vi skulle hurtigt beslutte, hvornår vi skulle skifte kurs, justere sejlene eller tackle overraskelser. Og der er ALTID overraskelser, når vi sejler – både i joller og kølbåde. Pludselig faldt storsejlet på den ene båd af, da vi var halvvejs til Bøgeskoven – der var tydeligvis for meget tryk i sejlet, og plastikslæderne, der holdt det fast på masten, gik simpelthen i stykker. Heldigvis kunne vi fortsætte turen uden det – det gav bare lidt mere afstand mellem bådene. Men det var her, at vores evne til at kommunikere og handle som et hold virkelig blev testet.

Overnatningen i bådene tilføjede en ekstra dimension til vores eventyr. Efter en eftermiddag fyldt med spænding og action var det fantastisk at kunne lægge til i en hyggelig havn og tilbringe natten på vandet. Det var en helt unik følelse at ligge der og høre bølgerne sagte skvulpe og se solen gå ned. Vi grinede og nød fællesskabet omkring os. Vores seje trænere sørgede for lækker mad og reparation af sejlene, så begge både kunne sejle tilbage mod Mosede Havn med alt udstyr i topform.

Turen tilbage var ikke helt så blæsende – så det var nice, at vi kunne sejle tæt sammen og hygge med lyden fra den medbragte Soundbox! (Selvfølgelig spillede vi ikke højt i havnen 😊)

Sejlturen med SGS Ungdom var uden tvivl en af de fedeste oplevelser, vi har haft som sejlere i denne sæson. Sammenholdet og fællesskabet, der opstod mellem os alle, var faktisk ret overraskende. Vi lærte, hvor vigtigt det er at stole på hinanden og stå sammen som et hold. Vi opdagede også, at god kommunikation og evnen til at træffe hurtige beslutninger kan være afgørende, når man sejler med fart og spænding.

Vi er allerede i gang med at plage vores trænere for at komme på tur igen meget snart – og måske endda på en længere tur næste gang!

Hvis I nogensinde får chancen for at være med på sådan en freaking vild sejltur, så grib den. I vil opleve et hav-eventyr, der ikke kun udfordrer jer som sejlere, men også bringer jer tættere på jeres medsejlere. Det er en oplevelse, der vil skabe minder for livet og styrke jeres sammenhold og evne til at tackle udfordringer som et team.

Tak for en FED tur!

Mads, Anton, Jeppe, Johannes, Isabella og Karen