Formanden har ordet

Foråret må nu siges at være helt opbrugt, så vi er godt i gang med sommeren. Kapsejladserne har været præget af vejrets luner, ganske som det plejer at være – fra alt for megen vind til slet ingen.

Den nye, mindre kapsejladsbane har de fleste nok vænnet sig til nu, så mon ikke den er kommet for at blive. Jeg regner med, at det vil blive evalueret af kapsejladsudvalget, når sæsonen er slut.

Vores ellers så flotte målbøje led desværre en krank skæbne, da en båd fik kæden hægtet ind i kølen. Vi må derfor nøjes med den lille bøje, som er udlagt som erstatning.

Sejlerskolen har haft et jævnt forårsforløb med gode sejladser og ikke mindst gode og humørfyldte elever. På det sidste har vi fået endnu et par elever, så der er fint booket nu. Stadig kunne denne så aktive sejlerskole bruge en bådsmand, så hold jer endelig ikke tilbage – det vil gøre en forskel, og det er faktisk både sjovt og hyggeligt at være en del af det team. Da jeg har skrevet om det før, ved du nok også, hvem du skal ringe til, når du har besluttet dig.

Optimisterne lader vente på sig. Jeg havde gerne set disse små joller præge havnebilledet hen over foråret, men ifølge Solrød Strands Sejlklub har det ikke lige været det rigtige vejr på de besluttede datoer. Vi holder stadig fast i konceptet og håber, at det vil bære frugt på den lange bane, så vi også kan få de små til søs.

Med det nye turudvalg har SGS nu igen fået endnu en fællesnævner i klubregi. Med en særdeles velarrangeret og veludført tur til Fakse Ladeplads, er dette udvalg kommet rigtig godt fra start. Selve turen er tidligere beskrevet på hjemmesiden, så det vil jeg naturligvis ikke gøre igen, men blot slå fast, at det virkelig er en aktivitet, som er værd at melde sig til. Spændende bliver det nu, hvor den næste tur går hen.

Bestyrelsen har i dette forår fortsat arbejdet med det kommende 60 års jubilæum i SGS, hvor der, som annonceret nogle gange, både bliver en reception d. 11. august, samme dag som havnedagen, og en jubilæumsfest d. 25. august for alle os medlemmer. Glæd jer til disse dage, for der er lagt op til fest og farver og naturligvis også til et nostalgisk tilbageblik i form af en billedserie fra SGS’s glorværdige historie.

Glæd jer også til et jubilæums Prikken, som i denne anledning udkommer sidst i juli måned, som et farvestrålende blad med en fantastisk artikel om de sidste 10 år i SGS – altså fra 50 års jubilæet til de nu 60 år. Det er Jørgen Jespersen, som med sin skarpe hukommelse, store indsigt og flittige pen, har foreviget disse år på forbilledlig vis, til glæde for os her og nu, men så sandelig også til glæde for eftertiden.

SGS hjemmeside har fået et gevaldigt løft, hvor det sprudler af liv, og der er samtidig nogle flittige medlemmer, som kommer med både gode og interessante indlæg. Det har taget en rigtig fin retning, og jeg håber, at alle, som har en historie, en sjov hændelse eller blot en meddelelse, fortsat vil bidrage til denne så levende hjemmeside. Det er også på sin plads her, at give vores allesteds nærværende superredaktør og hans udvidede redaktion et ordentligt, venskabeligt klap på skulderen, for det store og fine arbejde, og ofte med humoristisk islæt, der er udført for at det hele kan falde i hak. Det er en fornøjelse at se.

Som skrevet i indledningen er foråret forbi og sommeren allerede godt inde over os. Mine egne sejl-ferie-planer er Bornholm og Østsverige, men som alle tursejlere siger: ”Hvis vejret er til det”. Det håber jeg, da vi vist er nogle stykker, som har lidt til gode fra sidste år.

Jeg håber, at I alle må få en rigtig sommer.

Hilsen Ove

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *