Venner

Noget af det allerbedste ved at have gode venner, er at man altid har et sted at vende sig hen, hvis man skal bruge hjælp eller gode råd – især hvis det virkelig kniber. Nu er der jo selvfølgelig ikke noget der ’virkelig kniber’ i vores lille sejlklub, men hvis jeg skal være helt ærlig – og det siger mange man skal være – så kniber det måske rundt omkring i krogene.

psk-1

Jeg er igen i år blevet fortalt, at det for nogle medlemmer måske kniber med at finde ud af hvad forskellen er på aktivt og passivt medlemskab af Sejlklubben. Jeg har før forsøgt – øjensynligt uden videre succes – at redegøre for det jeg mente, og mener, er en naturlig skelnen. Altså, at aktive medlemmer er medlemmer der jævnligt kommer i sejlklubben og på havnen, og som nyder godt af fællesskabet, aktiviteter, faciliteter osv. Passive medlemmer er medlemmer der kun sjældent kommer på havnen og i sejlklubben, men som gerne vil etablere eller opretholde en eller anden form for kontakt til sejlklubben.

Jeg er vidende om at en lille gruppe medlemmer på generalforsamlingen vil fremsætte forslag til ændringer af vores love, der måske kan komme problemerne med den ikke helt konsistente fortolkning af begreberne ’aktiv’ og ’passiv’ til livs. Forslaget udsendes sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen. Hvis ændringerne kan løse problemerne, så er der ingen grund til andet end at hilse dem velkommen.

Først og fremmest glædes jeg imidlertid over lysten til at diskutere problemerne og deres løsning der på det seneste har vist sig. Jeg synes ikke det er en nem nød at knække, og jeg mener at grundige overvejelser og gerne livlige diskussioner bør gå forud for ændringerne.

Hvad synes I ? Skal vi ikke starter diskussionen lige her, lige med det samme. Så kan alle orientere sig om argumenterne, om hvad andre mener og måske oven i købet føler. Det tror jeg kunne være givtigt.

Vores venner i Præstø Sejlklub har – kan man vist godt sige – deres at se til. Men det er ikke det jeg vil underholde med. Nej, i Præstø er de kommet langt med en vision for sejlklubben, og lysten til at debattere hvordan vi gør tingene hos os selv, kunne måske foranledige et besøg på PSK’s hjemmeside, og se hvilke overvejelser – i mange retninger – de gør sig dernede dernede i de smukke omgivelser, som giver enhver gammel tursejler udlængsel og lyst til lidt varmere temperaturer.

Send en email eller ring hvis teknikken driller, når du skal skrive din kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *