AC

Her på redaktionen er vi meget forsigtige med hvad vi skriver om kapsejladser ude omkring i verdenen. Særligt når det hverken direkte eller indirekte har noget med Sejlklubben at gøre. Men vi vil gøre en undtagelse. Americas Cup anno 2010 – den 33. af slagsen – er der allerede skrevet mangt og meget om, ikke mindst juridiske dokumenter af enhver form. Udvekslingen af sådanne dokumenter mellem de to hold, og de mislykkede forsøg på at blive enige om en sejladsform, der kunne passe til de ekstremt store flerskrogsbåde, der sejles i, har ført til at der sejles efter den oprindelige Deed of Gift. Således kunne man fredag eftermiddag underholde sig selv med at overvære et 20 sm og timelangt opkryds og en ligeså lidt spændende lænser retur til målstregen.

"America" som i 1851 gav navn til cuppen

Der er blevet sejlet om cuppen siden 1851

Det lyder ikke specielt spændende, og det var det egentlig heller ikke. Når vi alligevel vover at anbefale vores læsere at følge med i anden, og måske sidste, sejlads som afvikles på en 39sm lang trekantbane søndag eftermiddag (forudsat vinden holder sig i området 3-8 m/s, som åbenbart er grænsen for hvad både og sejlere kan tåle), ja, så er det fordi de både i sig selv er noget helt ud over det sædvanlige. Og til overflod har AC organisationen gjort det muligt at følge sejladserne live på internettet, hvor man fra helikoptorer og både kommer helt tæt på. Tjek det ud på www.americascup.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *