Sommertur

Vi har modtaget beretning fra formandens sommertur. Din sommertur vil vi også gerne have, og vi er temmeligt sikre på at langt de fleste af sgs-greve.dk’s læsere gerne vil læse den …. Her er formandens sommertur juli 2013:

Så er det hverdag igen for de fleste efter en forrygende sommer med sol og varme som i gamle dage. Det har været perfekt sejlervejr som har givet mange skønne sejlerdage selv om der også har været rigelig vind nogle dage. Vi plejer at sende en beretning til familie og venner og denne gang forsøger vi at lække den også til hjemmesiden.

For vores vedkommende var der ikke de store planer for langtur i år og de blev ikke engang indfriet. Målet var et gensyn med Århusbugten, men vi nåede kun til Horsens, som vi i øvrigt ikke havde besøgt før. Formålet med at gå derind var at besøge og få besøg af familie. I øvrigt en fin havn med lånecykler til fri afbenyttelse for ture til byen og langs den smukke fjord som vi flittigt benyttede.

I det hele taget gik der lidt sommerhus i vores 4 ugers sejltur i år med 3-4 dage i hver havn hvor vi gik og cyklede lange ture i omegnen af de besøgte havne. Turen gik nord om Sjælland og hjem syd om. Hundested er blevet en toptrimmet turisthavn med alt hvad man kan ønske af butikker i nærheden og udstillinger af kunst osv. på havnen. Der er flotte gåture langs stranden til Knud Rasmussens hus og den nærliggende skov.

I år var der også en udstilling med flotte sandfigurer og der var en film om fremstillingen, hvor det blev afklaret hvordan det kan være at de kan holde hele sommeren i alt slags vejr. Hemmeligheden er almindeligt grus fra en nærliggende grusgrav, der bliver bygget op i etager med tontungt tryk i hver etage og kunstværket startes så fra toppen.

En af figurerne kunne give inspiration til at få modvillige koner med ud at sejle, men det er ikke helt sikkert at der vil komme noget godt ud af den metode.

Formandens sommertur 2013 - Sejlklubben Greve Strand

I Kerteminde var der Kirsebærfestival med musik på torvet med kendte band i 3 dage og modtagelse af kirsebærdronningen som landede på havnen med kirsebærskuden i følge med en flok søde kirsebærpiger, der delte rundhåndet ud af skønne kirsebær til de fremmødte menneskemasser.

Johannes Larsen museet i byen, der ligger ved den flot restaurerede mølle, blev også besøgt og hans historie og billeder i hans hjem blev levende berettet af hans barnebarn. Om eftermiddagen var der fernisering af en separat udstilling af Skagensmalere indledt med lækker vin og varmrøgede laksehapsere og kager.

Skælskør blev også besøgt igen. Denne gang i strålende sol hvor det sidst regnede og stormede 3 dage i træk. Også her var der solide cykler til udlån. Vi blev kontaktet af en sejler den første aften der gav forslag til cykelture i omegnen og uddelte kort.

Vi afprøvede en flot tur rundt om bredningen, men måtte erkende at det var en overdrivelse at kalde det en cykelrute hele vejen rundt. Efter godt halvvejen var det nødvendigt at hugge sig igennem med en machete fordi stien et stykke kun var egnet til forhindringsløb. Heldigvis var der mulighed for at undslippe til alfar vej så vi ikke skulle samme vej tilbage.

Næste dag tog vi en problemfri tur til Kobæk Strand der fristede med et bad. Turen gik gennem enorme kirsebærplantager, der desværre var helt dækket til af net for at sikre mod adgang til lækkerierne for mennesker og fugle. Mængder af polske bærplukkere var i gang med at sikre rigelige forsyninger til kirsebærsovs juleaften.

Undervejs blev vi indført i landbrugets problemer med EU tilskudsregler af en flink landmand, der var ved at sætte hegn om strandengene, som han havde lejet af ministeriet til sit dejlige kødkvæg.

På trods af masser af modvind på sejlturen har vi stort set kun brugt motor, når der var vindstille fordi der ikke var stramme tidsplaner der skulle holdes eller en fast plan for turen.

Havne der er besøgt på turen er Svanemøllen, Råå, Gilleleje, Hundested, Ballen, Horsens, Kerteminde, Skælskør, Karrebæksminde, Kalvehave, Mosede.

Hilsen
AG og Bent