Introaften i Sejlerskolen

Klubhuset lagde torsdag d. 16/3-23 rammer til et velbesøgt intromøde for Sejlerskole sæson 2023.

Som aftenens første emner fik vi en række inspirerende og engagerede indlæg fra Niels Kjeldsen, Michael Christensen, Pernille Ravn og Magnus Reitzel, der tilsammen gav et farverigt billede af, hvilke muligheder det giver at være en del af SGS familien.

Efter Pernilles indlæg tror jeg at nogen af os en følte en længsel efter igen at være 8 år og kunne opleve det hele derfra. Også for de mere voksne blev der præsenteret muligheder for sammen med andre at dyrke interessen for sejlads, det være sig som gast i tirsdagssejladser eller ved at prøve kræfter i en kapsejlbåd om onsdagen.

Men formålet med aftenen var jo at give de fremmødte nuværende og kommende elever nogle konkrete informationer om, hvordan et sejlerskole kursus forløber.

Inden aftenens sidste moment, hvor de enkelte hold satte sig sammen med deres instruktører, var de af skoleudvalgets medlemmer, blevet præsenteret for: IF bådens egenskaber, hvordan man bør være klædt til en tur på vandet, hvordan bådene bliver klargjort, sat i vandet og tilrigget, hvordan en skolesejlads forløber, dagsturen i juni, natturen i august, duelighedsprøve, afslutning og optagning.

Der er fortsat stor interesse for at deltage i Sejlerskolen. Vi har for nyligt budt velkommen til Kaare Anshøj og René Salomon i skoleudvalget, og vi undersøger løbende mulighederne for at udvide med flere undervisningshold.

Sejlerskolens næste arrangement bliver en Vinterskoleaften den 13. april, hvor vi skal dykke ned i emner som: Bådenes betegnelser og udrustning, vindens virkning på sejlene og båden, tovværk og klargøring og håndtering af motor.

Poul Ottosen, Skoleudvalget.